O pereche de taburete maure



Lucrând printre picături și mai ales noaptea, am reușit să termin o pereche de taburete, care să facă mai confortabilă șederea pe canapea. Asta explică și sărăcia de fotografii din această postare – am fost prea grăbit să lucrez ca să mă mai opresc și pentru a documenta procesul. În orice caz, construcția este cât se poate de simplă.

Am pornit de la un panel de molid lat de 30 de centimetri și gros de 18 milimetri. Dat fiind că picioarele sunt toate identice, mi-am făcut mai multe șabloane, din plastic de diferite grosimi. 

După ce am tăiat arcul maur cu ajutorul fierăstrăului de traforaj și am șlefuit profilul, am tăiat canturile la un unghi de 30o. Dintr-un motiv sau altul, aceste tăieturi nu au fost perfecte, ceea ce mi-a dat bătăi de cap atunci când am trecut la faza următoare, și anume îmbinarea celor șase segmente. Am rezolvat, totuși, situația cu mult chit de construcții, mult abraziv și multe exclamații.

În continuare, am dat pe lemn un strat de lazură „Nuc închis” de la V33, aceeași pe care am folosit-o și la cuierul de hol. Producătorul recomandă cel puțin două straturi, dar pentru o piesă de interior, nu am vrut să îmi bat capul.

Am continuat decorația cu acrilic auriu, pentru a crea un contrast puternic cu fondul brun-roșcat, punctând în final cu câte două ținte decorative pe fiecare segment. Am găsit țintele acestea la Leroy Merlin, după multe căutări. Am încheiat cu un strat de lac incolor, pentru a da un luciu puternic.




Comentarii