O piesa superba de Maloof

Zilele acestea sunt la Washington, ca bursier al programului Marshall Memorial Fellowship, organizat de The German Marshall Fund of the Unites States, o fundatie care are drept scop intarirea relatiilor transatlantice.

In foarte putinul timp care ne ramane liber, am reusit sa vizitez o galerie de arta moderna, Renwick Gallery, care face parte din reteaua Smithsonian. Aici am gasit expuse si cateva piese de mobilier, dintre care cea mai importanta este o lucrare de Maloof.

Scaunul din lemn de nuc are toata magia pe care Maloof o punea in lucrarile lui. Liniile sunt elegante si delicate, curbele curg organic dintr-una intr-alta, iar planurile se intersecteaza in muchii precise, dar care nu dau nici o clipa impresia ca ar fi inconfortabile. Fibra lemnului are jocuri fabuloase, iar finisajul da o stralucire matasoasa, dar care nu face efortul de a acoperi porozitatea naturala a lemnului.

Totul te imbie sa experimentezi piesa inclusiv tactil si mi-a trebuit multa disciplina sa nu ma asez pe scaun si sa adorm acolo.

Comentarii